Laatste Nieuws

Aqualyx behandeling

By  | 

Wat is Aqualyx®?

Aqualyx is een waterige geloplossing voor injectie in het onderhuidse vetweefsel, waarmee het mogelijk is het vetweefsel in een probleemzone te activeren en middels de normale stofwisselingsprocessen af te breken. Het bevat desoxycholzuur, een secundair galzout dat van nature in het lichaam voorkomt. Het vetoplossend vermogen van deze stof werd onderzocht en gebruikt door Prof. Pasquale Motolese (plastisch chirurg).

De actieve stof bindt zich aan de wand van de vetcel en zorgt ervoor dat deze celwand instabiel wordt. Dit heeft tot gevolg dat de inhoud van de vetcel vrijkomt. De celoverblijfselen worden door het lichaam middels normale stofwisselingsprocessen verder afgebroken en verdwijnen. Het afgebroken vet komt op die plaatsen niet meer terug, en de omvangvermindering ter plaatse is meetbaar.

Aqualyx is enigszins vergelijkbaar met de enige jaren geleden toegepaste lipolyse behandeling, echter Aqualyx heeft veel minder en kortere bijwerkingen dan lipolyse.
Sinds 2009 wordt Aqualyx wereldwijd veelvuldig toegepast. Op dit moment zijn er meer dan 2 miljoen behandelingen uitgevoerd.

Het aantal behandelingen met Aqualyx dat nodig is voor een goed resultaat is afhankelijk van de hoeveelheid vet in de probleemzone en de reactie van het lichaam op de behandeling. Normaliter zijn er 2 tot 4 behandelingen met een tussenpoos van minimaal 4 weken nodig. Een Aqualyx behandeling geeft geen gewichtsverlies, gezonde voeding en voldoende beweging tijdens en na de behandelingen zijn een voorwaarde voor het verkrijgen van een goed resultaat.

Omdat Aqualyx gebruikt wordt voor het afbreken van vet in lokale probleemzones, kan het middel overal op het lichaam waar deze aanwezig zijn gebruikt worden. De belangrijkste indicatiegebieden zijn:

Onderkin / kaaklijn (hamsterwangen)
Heupen
Bilplooien
Buikzone
Maagzone
Love handles
Binnenzijde bovenbenen
Binnenzijde knieën
Buffalo hump (vetdepot tussen de schouderbladen)
Rijbroek

aqyalyx-voor-na-fotos-billen-heupen-bilplooien

aqyalyx-voor-na-fotos-love-handles

aqyalyx-voor-na-fotos-buikvet

 

Voor de behandeling
Tijdens het intake gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken met de arts die u ook behandelt. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Naar aanleiding daarvan wordt er uitgelegd wat de beste behandeling voor u is, en hoeveel behandelingen en flacons de arts verwacht nodig te hebben voor het beoogde resultaat.
Als u besluit tot de behandeling over te gaan, vult u een gezondheidsverklaring in om te zien of u geschikt bent voor de behandeling. Dit is vrijwel altijd het geval, behalve als u (misschien) zwanger bent, bepaalde medicijnen gebruikt of bepaalde aandoeningen in uw medische voorgeschiedenis heeft.
De behandeling
De arts begint met het aftekenen van de injectieplaatsen, deze bepaalt hij op basis van de locatie en de grootte van het probleemgebied. Vervolgens worden er de zogenaamde voor-foto’s gemaakt, die dienen als referentie voor de controle. Tevens wordt in de meeste gevallen de omtrek van het te behandelen gebied opgemeten.
Met behulp van een uiterst dunne en flexibele naald wordt Aqualyx rechtstreeks in de probleemzone ingebracht door middel van de techniek genaamd Intralipotherapie; dit is een minimaal invasieve behandeling met slechts 1 injectie per oppervlakte van 10 x 10 cm. Hierna wordt het proces van vetafbraak direct in gang gezet. Omdat er in vetweefsel geen zenuwen aanwezig zijn die pijn kunnen registreren en er aan Aqualyx een verdovingsmiddel wordt toegevoegd, is de behandeling nagenoeg pijnloos. Ook dit is een voordeel ten opzichte van de lipolyse behandeling, waarbij er veel injecties in het hele gebied noodzakelijk waren.

Na de behandeling
De behandeling zelf wordt goed verdragen, toch kan het voorkomen dat gedurende enkele dagen een soort “spierpijngevoel“ aanwezig is in het behandelde gebied. Direct aansluitend aan de behandeling kan het gebied er enigszins rood uitzien en kan er een lichte zwelling ontstaan; dit verdwijnt normaliter binnen één tot twee dagen. Zoals bij iedere behandeling waarbij er met een naald door de huid geprikt wordt, kunnen er blauwe plekjes ontstaan; deze kunnen doorgaans tot twee weken na de behandeling aanwezig zijn. Deze bijwerkingen van Aqualyx zijn veel geringer dan die van de vroegere lipolyse behandeling, waarbij de pijn heviger was en net als de roodheid en zwelling veel langer aanhield.
Er zijn een aantal richtlijnen waaraan u zich na de behandeling dient te houden, een volledig overzicht daarvan kunt u onderaan deze pagina vinden in het ”nabehandelprotocol”; dit protocol krijgt u ook mee naar huis.
Resultaat
In de loop van de behandelingen zult u het effect van Aqualyx gaan zien. Afhankelijk van de hoeveelheid vet in de probleemzone en de reactie van het lichaam op de behandeling kan dit tijdsbestek variëren. Het resultaat van Aqualyx is permanent, maar omdat de uit de vetcellen vrijgekomen vetzuren extra energie leveren, is het belangrijk tijdens en na de behandelingen een gezond eetpatroon te volgen. Het lichaam kan anders deze vrijgekomen vetzuren opnieuw opslaan in elders overgebleven vetcellen. Dit houdt in dat er op andere plekken in het lichaam vetophopingen kunnen ontstaan.
Bij elke controle wordt er in overleg met de arts bekeken of er nog een behandeling nodig is. Hierbij worden voor- en na-foto’s vergeleken en de gemeten omvang van de probleemzone geëvalueerd.

Aqualyx® Prijzen


1 flacon € 195,- per flacon
2 flacons € 185,- per flacon
3 flacons € 175,- per flacon
4 flacons € 165,- per flacon
5 flacons € 155,- per flacon

*Deze behandeling word geadviseerd in kuurvorm van 2 tot 4 behandelingen
Gemiddelde benodigdheden per behandeling (dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied):

Gebieden


<td€ 195 – € 370

Onderkin / kaaklijn (hamsterwangen) 1 flacon € 195,-
Love handles 1 tot 2 flacons € 195 – € 370
Heupen 1 tot 3 flacons € 195 – € 525
Bilplooien 1 tot 2 flacons € 195 – € 370
Buik zone 2 tot 4 flacons € 370 – € 660
Maag zone 2 tot 4 flacons € 370 – € 660
Binnenkant bovenbenen 1 tot 2 flacons € 195 – € 370
Binnenkant knieën 1 tot 2 flacons € 195 – € 370
Buffalo hump 1 flacon € 195
Rijbroek 4 flacons € 660