Laatste Nieuws

Fractional laser

By  | 

Bij Wrinkless gebruikt de arts een medische fractional laser van het merk Candela. Er is een groot aanbod van lasers en de kwaliteit ervan is wisselend. Uit klanttevredenheidsonderzoek is gebleken dat de fractional laser van Candela de beste resultaten geeft. Candela is een van de eerste firma’s die lasers fabriceert en heeft al meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied. Er is gekozen voor een fractional laser omdat dit de veiligste lasers zijn en de hersteltijd na een behandeling relatief kort is (vijf tot zeven dagen). Hoewel één behandeling al een mooi resultaat geeft, heeft u soms twee behandelingen nodig voor het optimale resultaat. De artsen van Wrinkless behandelen vaak het hele gezicht: de jukbenen, voorhoofd, slapen, wangen en kin met extra aandacht voor rimpels onder ogen en rondom mond. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek met uw arts wordt een inschatting gemaakt hoeveel behandelingen u nodig heeft.

Fractional laser huidverjonging voor en na foto’s

laser-nieuw-1

* na één behandeling

Werking
De gefractioneerde laser van Candela stuurt kleine warmte kolommetjes door de huid waardoor de huid wordt aangezet om nieuw collageen te vormen. Ook worden oude huidcellen vervangen door nieuwe gezonde huidcellen. Een fractional laser behandeling heeft de volgende effecten op uw huid: door stimulatie van collageen wordt de huid gladder, dikker en soepeler. De structuur van de huid verbetert, littekentjes worden minder en poriën kleiner. Ten slotte heeft de fractional laser een positief effect op kleine rimpeltjes en craquelé lijntjes. Hoewel ook hyperpigmentaties (zwangerschapmasker, ouderdomsvlekken) verdwijnen, komen deze weer terug als u zonder beschermingsfactor de zon in gaat.

Risico’s en bijwerkingen van de fractional laser
In tegenstelling tot resurfacing-lasers is de fractional laser erg veilig. Doordat er slechts een gedeelte van de huid wordt behandeld kan het genezingsproces snel op gang komen vanuit de niet behandelde huid. Om het infectiegevaar na een behandeling nog kleiner te maken, moet u gedurende enkele dagen een antibioticumcrème smeren. Hoewel de kans op hyperpigmentatie bij een fractional laser veel kleiner is dan bij de resurfacing laser wordt u ook geadviseerd om een maand vóór de behandeling en een maand na de behandeling geen directe blootstelling aan zonnestralen te hebben. Aanbevolen wordt een zonnecrème met een beschermingfactor van minimaal Spf 50 te gebruiken.

Intakegesprek
Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt gekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Fractional laser. Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn. Eventueel kunnen alternatieve behandelingen met u worden bespoken. Na deze evaluatiefase krijgt u van onze artsen een eerlijk advies welke behandeling het meest geschikt voor u is. Ten slotte vult u samen met de arts de gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst in.
Het intakegesprek zal plaatsvinden in één van de 13 locaties van Wrinkless.

Fractional laser behandeling
U wordt gevraagd om een uur voor de behandeling aanwezig te zijn. De assistente zal dan een verdovingscrème aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied zal de behandeling twintig tot vijfenveertig minuten in beslag nemen. De behandeling wordt altijd door een arts samen met een assistente uitgevoerd en wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling
Na de behandeling wordt het behandelde gebied ingesmeerd met een antibioticumcrème. U wordt ook geadviseerd deze crème de eerste paar dagen zelf thuis te gebruiken. De hersteltijd van een gefractioneerde laser behandeling ligt tussen de vijf tot zeven dagen, afhankelijk van factoren zoals: roken, leeftijd, diepte van behandeling en individuele variëteit. Bijwerkingen die u mag verwachten zijn: roodheid vier tot zeven dagen, zwelling vier tot zeven dagen, vervellen drie tot zes dagen, korstjes twee tot vier dagen en jeuk tijdens het vervellen. Na de behandeling moet u vier weken uit de zon blijven en een factor Spf 50 smeren.
Er zijn een aantal richtlijnen waaraan u zich na de behandeling dient te houden, een volledig overzicht daarvan kunt u onderaan deze pagina vinden in het “nabehandelprotocol”; dit protocol krijgt u ook mee naar huis.

Prijzen


Full-face per behandeling € 800,-
Full-face + hals per behandeling € 1050,-
Full-face + hals + décolleté per behandeling € 1300,-