Laatste Nieuws

Radiesse

By  | 

Radiesse is een niet-permanente rimpelvuller gemaakt van synthetische calcium-hydroxylapatiet (CaHa) microdeeltjes in een gel op waterbasis. CaHa en de bestanddelen calcium en fosfaat komen ook voor in het lichaamseigen weefsel zoals tanden en botten, en is daarom volledig biocompatibel; er is dus voorafgaand aan een behandeling geen allergietest nodig.

Wanneer Radiesse in de huid wordt ingebracht duwt de gel-matrix van calcium fosfaat microsferen de gezichtscontouren omhoog met direct een liftend effect en meer volume als resultaat. Voor een langdurig effect stimuleren de microsferen de aanmaak van lichaamseigen collageen, wat de volumetoename nog verder versterkt.

radiesse3

Radiesse is biologisch afbreekbaar en wordt daarom in de loop der tijd veilig en op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. De resultaten zijn bij de meeste mensen één tot anderhalf jaar zichtbaar.

Na 1 behandeling:

 

 

2
1
3

 

Radiesse is effectief voor vele indicaties, zoals neus-lippenplooi, mondhoeken (marionetlijnen), wangen, kaaklijn, jukbeenderen en kinplooi. Nieuwe toepassingen van Radiesse zijn handverjonging en de zogenaamde “liquid facelift”.

Handverjonging

Ook de handen beginnen gaandeweg onze leeftijd te verraden. Aders en pezen aan de bovenkant van de hand worden meer zichtbaar naarmate de jaren verstrijken, doordat de onderhuidse vetlaag steeds dunner wordt. Wanneer uw huid volume verliest, kan Radiesse de oplossing zijn.

Klik hier om te zien hoe deze behandeling wordt uitgevoerd.

radiesse-handen1

Dokter Thio van Wrinkless heeft in 2009 meegewerkt aan een Europees onderzoek naar de behandeling ter verjonging van de handen met Radiesse. Dit heeft geresulteerd in een wetenschappelijk artikel genaamdA Multi-national, Multi-country, Multi-patient Study of Calcium Hydroxylapatite (Radiesse™ dermal filler) for Treatment of the Aging Hand” in het medische tijdschrift “Dermatologic Surgery”.

Lees het wetenschappelijk artikel over handverjonging met Radiesse

Liquid facelift

Hoe jonger een gezicht, hoe steviger de huid en hoe duidelijker de contouren. Het gezicht is symmetrisch en heeft een ‘V’-vorm.

Hoe goed je genen ook zijn, alle huidtypen verliezen vroeg of laat hun stevigheid. Proporties veranderen en volume neemt af. De zwaartekracht laat zijn sporen na, het gezicht zakt meer naar beneden en de kin verliest vorm. Het resultaat: de jeugdig uitziende ‘V’ draait zich langzaam om en onze leeftijd wordt in toenemende mate zichtbaar – ongeacht hoe jong we ons voelen.

radiesse-gezicht

Het ‘V’-Effect is de oplossing om een jeugdige uitstraling te herstellen. Alleen de afzonderlijke rimpels aanpakken is niet genoeg; het gezicht moet als geheel gelift worden. Met het juiste volume en de juiste injectietechniek, krijgt het gezicht zijn optimale ‘V’-vorm weer terug en wordt het effect van rimpels en het uitzakken van het gezicht op een natuurlijke manier verminderd.

Wanneer Radiesse in de huid wordt ingebracht duwt de gel-matrix van calcium fosfaat microsferen de gezichtscontouren omhoog met direct een liftend effect en meer volume als resultaat. De artsen van Wrinkless beogen hierbij een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren.

De behandeling

De gel wordt met een hele fijne, steriele naald in kleine hoeveelheden in de huid gebracht. Dit kan een licht branderig gevoel geven dat meteen weer verdwijnt.

Radiesse zorgt voor volume onder de rimpel, die daardoor omhoog komt en gladder wordt. Gemiddeld duurt een behandeling 10 tot 20 minuten. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten gewoon weer hervatten.

Voor de handverjonging worden er eerst drie of vier verdovingsprikjes net onder de huid gezet. Vervolgens wordt op dezelfde plaatsen met een dunne naald Radiesse geïnjecteerd. Dit veroorzaakt een aantal bobbeltjes, die door de arts zorgvuldig gemasseerd worden, zodat er een mooi en gelijkmatig resultaat ontstaat. De hele behandeling is vrijwel pijnloos en duurt ongeveer 30 minuten.

Voor een liquid facelift wordt de huid ter plaatse van het inbrengen van de canule verdoofd. Vervolgens wordt de canule ingebracht, waarmee de gel gelijkmatig wordt verdeeld om in het gebied een mooi volume te creëren en contouren te herstellen. Eventueel worden daarna met een dun naaldje nog wat accenten aangebracht. Deze behandeling kost ongeveer 45 minuten. Er zal vrijwel geen zwelling optreden, en alleen op de plaats waar de canule is ingebracht kan er een blauw plekje ontstaan.

Elke behandeling wordt na minimaal vier weken geëvalueerd en eventueel herhaald voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid iets rood en gevoelig zijn, en er kan een lichte zwelling optreden. Dit is een normale reactie op de injecties, en verdwijnt binnen twee dagen. Aangeraden wordt thuis het gebied een half uur te koelen met een coldpack, waardoor de zwelling vermindert en u de kans op blauwe plekjes minimaliseert.

Als er toch een blauw plekje door de injectie veroorzaakt is, dan zal dit na een paar dagen tot een week dit niet meer zichtbaar zijn. Enkele uren na de behandeling kunt u weer make-up aanbrengen ter camouflage.

U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

Belangrijk is dat u gedurende de eerste week blootstelling aan zon, zonnebank en sauna vermijdt.

Er zijn een aantal richtlijnen waaraan u zich na de behandeling dient te houden, een volledig overzicht daarvan kunt u onderaan deze pagina vinden in het ”nabehandelprotocol”; dit protocol krijgt u ook mee naar huis.

Resultaat

Als de (eventuele) zwelling na twee dagen is verdwenen, ziet u het uiteindelijke resultaat van de behandeling. Na enkele weken kan het effect nog versterkt worden door de aanmaak van nieuw, lichaamseigen collageen.

Bij de controle na minimaal vier weken worden er na-foto’s gemaakt om het resultaat goed te beoordelen. In overleg met de arts wordt er gekeken of er een tweede behandeling nodig is, die dan aansluitend kan plaatsvinden.

Een correctie met Radiesse blijft bij de meeste patiënten een jaar of langer zichtbaar, maar de duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl (zon, roken) en spieractiviteit.

Radiesse Prijzen*


Radiesse 1,0 cc € 400,-
Radiesse 1,5 cc € 575,-
Radiesse 2 x 1,5 cc € 1100,-
Radiesse 3 x 1,5 cc € 1500,-

*Voor inspuiting van de handen zijn er 2 of 3 spuiten van 1,5 cc nodig.